TANKEUTBYTE – KONTAKT.

”Kunde vi höra gråten från de mer än tusen miljoner barn som misshandlas varje dag på vår Jord och skrien från alla de kvinnor som våldtas och som nedgrävda till axlarna stenas till döds av sina egna barn och make och en jublande folkmassa och kunde vi höra dödsångesten från alla de medvarelser som dagligen dödas för att mätta våra giriga bukar skulle vi tusen gånger om förstå att det inte finns någon gud. Då skulle vi inse att människan är det grymmaste och jävligaste däggdjuret/rovdjuret/odjuret som någonsin funnits på vår Jord”.

Lene – VI SOLENS BARN. Danmark.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

”Vad människans ”skapelse” angår, så har den lika lite som världens skapelse någonsin ägt rum. Människan sådan hon nu är, är utvecklad men alls icke skapad. Hon är nu en någorlunda civiliserad varelse men var för några hundra år sedan ännu en i grymhet och barbari försänkt vilde. För årtusenden sedan var hon ett blodtörstigt djur mer än en människa och för århundratusenden sedan var hon ingen människa alls utan ett djur med alla ett djurs vanor och vildheter”.

Hjalmar StrömerDetta skrev Hjalmar Strömer, i mitten av 1800-talet. Han var ett av våra stora genier, astronom, författare mm. Han studerade även teologi i Uppsala och blev med tiden hjälppräst på Värmdön. Men efter att ha hållit sin första högmässa och fått kritik av prosten, slet han i dennes åsyn av sig prästkragen för att aldrig mer sätta den kring sin hals.

Han blev allt mer intresserad av astronomi och utgav flera internationellt uppmärksammade verk som nästan jämställde honom med den ännu i dag berömde 1800-talsastronomen Camille Flammarion. (Läs gärna Flammarions bok ”Stella” som på ett oöverträffat sätt beskriver den starka och intensiva kärlek som kan uppstå mellan en man och en kvinna som vaknat ur människan mångmiljonåriga okunskap om livet, Solen och Jorden).

Strömers liv blev dock kort. På väg mot den efterlängtade Solen i Italien avled han av TBC den gråkalla julaftonen 1886 på Sävsjö järnvägsstation i Småland endast 37 år gammal. Hans liv var kantat av fattigdom, missförstånd och umbäranden. (Läs gärna någon eller några av hans böcker, ex. ”En sekund i evigheten…”).

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Vill sitta på en öde plats i kväll,
luta min rygg mot trädets stam,
– sitta under grenarna, känna skydd från trädets kropp
och titta upp mot stjärnorna.

Mödrar i kosmos – så klart ni strålar i kväll,
och så nära mig – en kort stund upphör tid och rum,
tingen uppfylls av varann – uppgår i tystnadens totalitet.
Förnimmer stjärnors stoft i blod, i själ.
Och skriet tiger still.

Margit H. Tromsö.  Ett VI SOLENS BARN från Nordnorge.

Nordlyse över Tromsö den 8 sept. 2010.

Solvinden tände nordlyset över Tromsö den 8 sept. 2010.

     Lyssna! (Terje Tysland – Heile livet…). 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Aldrig må vi kalla vårt öde hårt,
vi som äga värme och föda.
Många äro utan och hava det svårt,
fridsammast hava de döda.

Dan Andersson.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Materien som bygger våra kroppar och medvetanden, vår Sol och vår Jord, har bildats i urtida stjärnexplosioner – vi är stjärnornas ättlingar, helt knutna till Solen. Så låt oss lyfta våra armar i livsglädje mot nattens gnistrande stjärnehimmel och dagens livgivande Sol och krama varandra i glädje över att vi finnes till just nu på vår virvlande Jord.

VI SOLENS BARN.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Sång och musik har uppstått ur människans försök att skrämma vilda djur under sin vandring upp genom årmiljonernas otrygga skogar och savanner.

VI SOLENS BARN.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

”Glada fyllerister ”med ögon som insyltade krusbär” glammande om en solnedgångs prakt från en altan med kräftor: detta förefaller mig på det hela taget som den mest adekvata bilden av normalsvensk estetisk upplevelse. Längre ha vi inte orkat, på ett fåtal längesedan avsomnade begåvningar när”.

Frans G. Bengtsson.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

 Men tanke på däggdjuret människans revirbeteende, egoism och omättliga girighet och naturens fundamentala betydelse för allt liv skall ingen enskild människa tillåtas äga naturen och därmed kunna råda över det medlevande, mark eller vatten.

VI SOLENS BARN.

 ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

 

Låt oss mötas på de nya existentiella tankevidderna som mänskligheten aldrig tidigare nått och kanske aldrig skall nå. Välkommen!

 

 

Startsidan


This is a free Wordpress template provided by Mathew Browne | Web Design | SEO